Logo Schasfoort
Mooie badkamers
voor de juiste prijs!

Ontwerp uw nieuwe badkamer zelf in 3D

Beoordeling Baden+ Badkamers
26 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen
9.610
26Baden+

Showroomopruiming bij Schasfoort

Klik hier voor het badkamer inspiratie boek van Baden+

Facebook Schasfoort

NoCalc

NoCalc, de oplossing tegen kalkafzetting en corrosie

NoCalc

Hoe hard is uw water? De symptomen:

 • Ketelsteen in de waterkoker
 • Vaatwasser gebruikt veel zout
 • Witte aanslag op kranen in de keuken en badkamer
 • Grauwsluier over tegels en douchewanden
 • Kalkstrepen in de spoelrichting in het toilet
 • Droogvlekken en reststrepen op de ramen
 • Zeep en shampoo schuimen minder
 • Katoenen stoffen voelen ruw aan
 • Huidirritaties
 • Water smaakt niet lekker
 • Aangekoekte verwarmingselementen
 • Rendement op cv-ketel of boilet daalt
Herkent u een of meer van deze symptomen? Dan is de kans groot dat uw leidingwater te hard is.


Van hard naar zacht water met NoCalc
Vaak is het leidingwater in Nederland dusdanig hard dat niet alleen de huishoudelijke apparaten, maar ook de badkamer veel te lijden heeft. Dit is vanaf nu simpel te voorkomen door het plaatsen van een NoCalc systeem.

Doffe kranen of een verstopte douchekop zijn verleden tijd
Doffe kranen, vlekken op sanitair, tegels, een verstopte douchekop of verwarmingselementen van wasmachines en waterkokers, die met een dikke laag kalk zijn bedekt. Dat is vanaf nu verleden tijd. Iedereen heeft wel eens kennis gemaakt met de verwoestende effecten van kalk of beter gezegd calciumwaterstofcarbonaat. Kalk is slecht oplosbaar in water en blijft vaak achter op kranen, elementen en tegels. NoCalc is een simpele oplossing om kalkafzetting te voorkomen waar geen grote investering voor nodig is.

Veilig en effectief tegen kalk in uw badkamer
NoCalc werkt heel gericht. Er wordt een doseringstoestel, na de watermeter in de meterkast geplaatst. Dit waterontharding toestel is klein van formaat waardoor het altijd in uw meterkast past. NoCalc voegt een geringe, maar precieze hoeveelheid silicopolyfosfaat (100% geschikt voor consumptie volgens de Wereld Gezondheids Organisatie) toe aan het passerende water. Dit voorkomt kalkafzetting in uw badkamer en keuken en legt bovendien een dunne filmlaag in leidingen en apparatuur waardoor kalkafzetting en corrosie wordt voorkomen.

Door het gebruik van NoCalc wordt kalk niet uit het water gehaald, immers kalk hebben we in ons lichaam nodig, maar wordt voorkomen dat kalk afgezet wordt op uw sanitair. Deze behandeling valt binnen de internationale en de de EC-standaard NEN EN 1212, behandeling van water voor menselijke consumptie. Bovendien is het toestel voorzien van een internationaal goedgekeurde terugstroombeveiliging.

Ook heerlijk voor uw huid en haar
Minder kalk in het water heeft veel effect in het gebruik. Hard water zorgt ervoor dat u meer zeep in de wasmachine of onder douche nodig heeft. Daarnaast droogt hard water de huid uit waardoor u meer vochtinbrengende creme nodig heeft. Zacht water draagt bij aan een mooie huid en zacht haar. U heeft minder shampoo en andere verzorgende cremes nodig.

Installatie is zeer eenvoudig
Het doseringstoestel van NoCalc is heel eenvoudig in het leidingsysteem te monteren. Uw Baden+ adviseur kan hier direct een afspraak voor inplannen. Het patroon met silicopolyfosfaat gaat lang mee en is daarna makkelijk te vervangen. Het navulpatroon heeft een levensduur van gemiddeld 40.000 liter water (40m3). Dat houdt in dat er per gezinslid ongeveer een patroon per jaar nodig is. Wanneer het patroon aan vervanging toe is, wordt dit aangegeven door een elektronische sensor. Vervangen is zeer eenvoudig, binnen 1 minuut gebeurd, en kunt u zelf te doen .

De belangrijkste voordelen van NoCalc zijn het behoud van uw sanitair en de langere levensduur van huishoudelijke apparaten. Voeg daar aan toe de besparing op wasmiddelen, shampoo, zeep en vochtinbrengende crème en het apparaat is binnen een jaar terugverdiend. Bovendien is NoCalc vriendelijk voor het milieu in tegenstelling tot veel waterontharders.

Deel dit item via: